Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Az évszázad jusztizmordja - A provokált ügyész megrágalmazott

Mikola kedvéért rokonai cserben hagyták Bene Krisztiánt, pedig bűnössége nem bizonyított

2023. június 11. - Radnóti László György

mikola-bene.pngSzülei is csak színleg álltak ki Bene Krisztián mellett. Édesapja, Bene Béla egy ideig mániákusan írogatott blogján fia ártatlanságáról, de ez mit sem ér. Csak a Bene Krisztiánért imádkozók szektájában terjeszthette. Az elfogult média, amely joggal tekinti saját győzelmének a lúgos orvos és a darnózseli ügyben hozott megalapozatlan ítéleteket nem biztosít nyilvánosságot kritikus vékeménynek.

Bene Béla ráadásul kritikátlanul kritikus. Azt képzeli, hogy bizonyítható fiának ártatlansága, s sziporkázva ontja a lényegtelen részleteket. Valószínűleg az ő kétségbeesett igyekezetének az eredménye az a botrányos levél is, melyben a bűncselekmény idején letartóztatásban lévő férfi képtelen módon rágalmazta a sértett élettársát a borzalmas bűncselekmény értelmi szerzőségével. Nem feltételezek a becsületes öregúrról a szándékos rágalmazást, de kétes céggel nyomoztathatott, s a rágalmazó levelet produkálhatták a pénzéért, ő pedig bedőlt nekik, s jóhiszeműen megkísérelte felhasználni.

Ostobaság egyre magasabb bírósági fórumokra menni. Csak semmirekellő ügyvédek zsebét tömik. A Kúria - jogbíróság lévén - nem vizsgálta a megalapozatlan másodfokú ítélet történeti tényállásának bizonyítását, megalapozottnak deklarálva az ítéletet. Hatékony jogorvoslat csak perújítástól remélhető, ami a manipulált felismerésre bemutatás jegyzőkönyvét a gyanusítottnak a tanú által a bűncselekmény napján a tetthelyhez vezető lépcsőházban látott férfival való azonosságának bizonyítékaként benyújtó nyomozók koholt bizonyíték benyújtásával megvalósított hamis vád miatti felelősségrevonásával érhető el. Bene családja ezt képtelen felfogni. Csak inkompetens ügyvédeikben bíznak.

Viszolygásomat félretéve Mikolát is megpróbáltam meggyőzni a perújítás szükségességéről, de az ostoba vénembert nem érdekli unokaöccse sorsa. Képmutatóan nyugodtabb időkre szándékszik halasztani Bene Krisztián rehabilitációját, had rohadjon csak a börtönben, bár bűnössége egyáltalán nem bizonyított.

Felelősségre vontam a lúgos orvos ügy megismételt másodfokú eljárásában a vádat képviselő ügyészt, aki a vád érvénytelen bizonyításával részt vett a bíróság megalapozatlan ítéletet eredményező félrevezetésében. Az ügyész jogerős ítélettel lezárt ügyre és inkompetenciámra hivatkozva nem kívánt foglalkozni alapos érveimmel. Szó szót követett telefonon és levélben. Rettenetesen megaláztam az inkompetens ügyészt, aki bosszúból megrágalmazott. Azt állítja, hogy életveszélyesen megfenyegettem, miszerint "Készüljön fel, mert kinyírom!". A vád terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr1318143892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása