Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Visszaélés a szabad bizonyítás elvével

Körlevél a Magyar Ügyvédi Kamara tagjainak

2023. augusztus 15. - Radnóti László György

dr-ribai-csilla-es-dr-ujvari-akos-2019_06_03_-fovarosi-itelotabla.jpgTisztelt Ügyvéd Asszony / Úr!

Az ügyészek és a bírók visszaélnek a szabad bizonyítás elvével. Megalapozatlan ítéleteket hoznak a vádlott bűnösségének érvénytelen bizonyítása alapján, és nincs hatékony jogorvoslat.

A hatékony jogorvoslatnak törvényi akadályai vannak. A Be. 650. § (2) szerint például felülvizsgálatban nem támadható a jogerős ítélet tényállása. Ha tehát a tényállás volt megalapozatlan, akkor a felülvizsgálat azon nem segíthet. A bíróságok vezetői nem akarják megérteni a megalapozatlan ítéletek kritikáját. A Fővárosi Ítélőtáblán különösen sok megalapozatlan ítéletet hoznak.

Magam is érintett vagyok. A hitvány Csiha Gábor ügyész alezredes hamisan megvádolt, hogy életveszélyesen megfenyegettem telefonbeszélgetésünk során, melyet sajnálatos módon elmulasztottam rögzíteni. így nem tudom bizonyítani ártatlanságomat. De voltaképp nem nekem kellene azt bizonyítanom, hanem a vádlónak a vádat. Mégis elítéltek, pedig a vádló sem tudhat bizonyítani hangfelvétel hiányában.

Vádolom a Fővárosi Ítélőtábla elnökét, Ribai Csillát, hogy visszaélve hivatalával sorozatosan megalapozatlan ítéleteket hozó alkalmatlan kollégáinak falaz. Három nevezetes ügyben mutatok rá az ítéletek megalapozatlanságára mellékelt írásomban.

Tisztelettel:

Radnóti László

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr4418194131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása