Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

A 650-es csapdája

Egy alkotmányjogi panasz titka

2023. június 20. - Radnóti László György

beneszabad_ben.jpgA büntetőeljárásról szóló törvény 650. § (2) bekezdése szerint a felülvizsgálati indítványban a jogerős ügydöntő határozat által megállapított tényállás nem támadható. Ez többek között azt jelenti, hogy ha az ügydöntő ítélet megalapozatlanul bűnösnek mondja ki a vádlottat, akkor az felülvizsgálattal hiába keres jogorvoslatot, hiszen az elítélt bűnössége a tényálláshoz tartozik.

Ebbe a csapdába esett Bene Krisztián is, a lúgos orvos ügy vádlottja. Az Alkotmánybíróság ugyan felülvizsgálatra kötelezte a Kúriát, de annak csak a jogerős ítélet helybenhagyása lehetett a kimenetele, hiszen a 650-es csapdája azt a tényállást, miszerint Bene Krisztián öntötte le Renner Erika nemi szervét lúggal nem engedte megváltoztatni. Az ostoba Kadlót Erzsébet ügyvéd asszony, aki csak újabb meghurcolást szerzett megalapozatlanul elítélt védencének pénzénél van.

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr1018150326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása