Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Hitvány gazemberek, takarodjanak!

Nyílt levél a legfőbb ügyésznek, büntetőjogi helyettesének, valamint a Kúria és a Fővárosi Ítélőtábla elnökének

2024. március 18. - Radnóti László György

beneszabad_ben.jpgDr. Polt Péter Legfőbb Ügyész, Dr. Ibolya Tibor, BLÜH, Dr. Varga Zs. András és Dr. Ribai Csilla Elnök Asszony / Úr!

Önök hitvány gazemberek. Takarodjanak! Polt Péternek mániája a váderedményesség. Az ésszerűtlenül magas váderedményesség eléréséhez nem elegendőek a törvényes eszközök.

ve_4.jpg

Az ügyészség koncepciós pereket folytat Ibolya Tibor blüh ötlete alapján, a bíróság együttműködésével. A Fővárosi Törvényszék és az Ítélőtábla sorozatosan megalapozatlan ítéleteket hoz, többek közt Gál András és Mérő Vera által médiabíráskodásban meghurcolt vádlottak ellen. Ha a Kúriára kerül az ügy, a Kúria elfogadva a másodfokú bíróság által megállapított tényállást kicsinosítja az ítéletet, és azt hazudják a Kúria bírái, hogy minden rendben. A Kúria ugyanis jogbíróság, bíráinak bizonyítékértékeléssel foglalkozni derogál, akárcsak az alkotmánybíróknak. Így a másodfokú bíróság által megállapított megalapozatlan tényállás ellen nincs jogorvoslat.

A lúgos orvos ügyben a Fővárosi Ítélőtábla tanácsát félrevezető dr. Csiha Gábor Sándor alezredes katonai ügyészt emailben tájékoztattam tévedéseiről, az érvénytelen bizonyítás visszavonását követeltem. Telefonon is felhívtam, hogy a válaszadást megsürgessem. Csiha Gábor rágalmai alapján, miszerint telefonbeszélgetésünk során életveszélyesen megfenyegettem jogerősen elítéltek. A hazai jogorvoslati lehetőségeket kimerítve az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultam kérelmemmel. Kérelmem vádirat igazságszolgáltatásunk mélységesen jogellenes elfajulásai ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla bírái sorozatosan hoznak megalapozatlan ítéleteket. Ribai Csilla elnök falaz nekik, elutasítva közérdekű bejelentéseimet, mert nyilván az ő intenciói szerint járnak el a törvénysértő bírák. A terhelt terhére hozott megalapozatlan ítélet ugyanis törvénysértő a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (Be.) 7. § (4) bekezdésében megfogalmazott In dubio pro reo elv értelmében. Az ügyészek is mindent elkövetnek a bíróság törvénysértése eltussolása érdekében.

Varga Zs. András Bene Krisztián alkotmányjogi panaszának előadó alkotmánybírójaként tisztában van vele, hogy az Alkotmánybíróság a hatékony jogorvoslatra alkalmatlan felülvizsgálatot rendelt el a lúgos orvos ügyben, mivel a jogerős ügydöntő határozat által megállapított tényállás felülvizsgálati indítványban nem támadható a Be. 650. § (2) bekezdés értelmében. A Kúria elnöke arról is tud, hogy, a Kúria öttagú tanácsának a felülvizsgálati eljárás eredményét összegző végzése iratellenesen állítja, hogy a Kúria, mint harmadfokú bíróság teljes körben vizsgálta a tényállás megalapozottságát, magyarán az 5 bíró hazudott. A Kúria elnöke pedig lapít.

Haladéktalan lemondásukat követelem.

Radnóti László

Matematikus, statisztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr7418356455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása