Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Eutanázia

Nulla poena sine lege

2024. január 13. - Radnóti László György

eutanazia.jpgA szép halál nem utolsó mulatság, de bíróság előtt csak olyan jognak lehet érvényt szerezni, amellyel rendelkezünk. Az ország csak olyan jog biztosításáért felelős a Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, melyeket az Emberi Jogok Európai Egyezménye és kiegészítő jegyzőkönyvei biztosítanak.

Az európai országok közül kizárólag Spanyolországban, Portugáliában és a Benelux államokban  biztosított az aktív eutanáziához való jog. Nincs miről beszélni. Az EJEB nem kötelezheti Magyarországot olyan jog biztosítására, ami másutt sem biztosított, és nem is fogja kötelezni.

Merem remélni, hogy Karsai Dániel is érti ezt, s egy pillanatig se gondolja, hogy az EJEB helyt adhat kérelmének. Marad a gyerek, ha játszik. Bár az EJEB nem játékszer. Abban viszont igaza van Karsai Dánielnek, hogy az Eutanáziához való jog megfelel az Európai Emberi Jogok Egyezménye szellemének, és indokolt lehet az alapvető jogoknak az eutanáziához való joggal való bővítése. Ez ügyben az EP illetékes, hozzá kell petíciót intézni.

Karsai Dánielt megértem. Ebben az ügyben évtizedekbe telhet, amíg a törvényhozáshoz szükséges konszenzus kialakul, hiszen a konszenzus pillanatnyilag inkább ellentétes. Ezért próbálkozik abszurd módon az EJEB-nél. Azonban az EJEB igazi feladata olyan alapvető jogaink védelme, mint a tisztességes tárgyaláshoz és hatékony jogorvoslathoz való jog. Az ügyészség koncepciós pereket folytat Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes ötlete alapján. A bíróságok megalapozatlanul ítélik el a médiabíráskodásban meghurcolt vádlottat. Magam is ilyen koncepciós perek áldozata vagyok. Az EJEB-hez intézett kérelmem vádirat igazságszolgáltatásunk ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr2018302011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása