Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Megkérdőjelezve a pedofil ügyben hozott ítélet: A vízilabdázó Gál András ügyvéd szerint alkalmatlan bírók ítélték el Vásárhelyi Jánost, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatóját

Titkos az ítélet? - Kíváncsivá tesz

2024. február 17. - Radnóti László György

image_ac4dde538857ff36ea7440de210c.jpegA vízilabdázó Gál András ügyvéd, sértetti jogi képviselő egy interjúban megkérdőjelezi a bicskei pedofil ügyben hozott ítélet megalapozottságát. Arról is szól, hogy egy pedofil nevelőtanár alkalmanként 5000 forintért vásárolt áldozataitól szexuális szolgáltatást. Gál András ennek ellenére tökéletesen bízik a sértettek szavahihetőségében. Annak ellenére is, hogy az igazgató ellen egy 20 éves fiatalember, a gyermekotthon egykori neveltje szervezett kampányt, s így a 11 sértett vallomása aligha tekinthető függetlennek. Gál András azért kritizálja a bírókat, mert a nevelő felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Egyikükre, név szerint Élő Andrásra azért is zabos, mert a darnózseli hentest felmentette. Ha felmentette jól tette, mert a sértett halála ugyan megállapítható volt a maradványok alapján, de az idegenkezűséget nem lehetett a maradványok alapján bizonyítani.

Gál András mindenesetre alkalmatlannak nevezte a Vásárhelyi Jánost elítélő tanácsot. Így az is kérdésessé vált, hogy az igazgató bűnös-e. Látni Akarjuk az ítéletet. Az ítélet  a szokásostól eltérően, nem tölthető le a Bírósági Határozatok tárából. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy titkos lenne. Bár némi ok lehetett a titkosításra a kiskorú áldozatokra tekintettel. Igaz, hogy az ítéletek anonimizált nyilvánosságra hozatala ebből a szempontból nem különösebben aggályos. Most már azonban látni szeretnénk az ítéleteket.

Gál András a lúgos orvos és a darnózseli ügyben médiabíráskodással megalapozatlan ítéleteket csikart ki. Lehetséges, hogy a bicskei pedofil ügyben is ez történt? Nem alkoholista véletlenül ez a Gál András? Valami nem stimmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr6018327713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása