Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Koncepciós perek: Igazságszolgáltatásunk vezetői méltatlan gazemberek

Ibolya Tibor a Biszku ügyben találta ki az újfajta koncepciós pereket

2024. február 29. - Radnóti László György

beneszabad_ben.jpgNyílt levél a bíróságok elnökeinek, a legfőbb ügyésznek és az Országgyűlésnek

Tisztelt Elnök / Legfőbb Ügyész / Képviselő / Szerkesztő Asszon / Úr!

Igazságszolgáltatásunk vezetői méltatlan senkiházi utolsó gazemberek: Varga Zs. András, a Kúria Ribai Csilla a Fővárosi, Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke, Márki Zoltán alkotmánybíró, a Kúria volt elnökhelyettese, Kónya István, a Kúria nyugalmazott elnökhelyettese, Ujvári Ákos a Fővárosi Ítélőtábla kollégiumvezetője, Magócsi István a Fővárosi Ítélőtábla tanácselnöke. Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes, Csiha Gábor alezredes, katonai ügyész és társaik.

Az ostoba Gál András ügyvéd a lúgos orvos és a darnózseli ügyben médiabíráskodással megalapozatlan ítéleteket csikart ki

Az ügyészség Ibolya Tibor büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes ötlete alapján a Biszku ügy, azaz 2015. óta  folytat koncepciós pereket a Fővárosi és a Győri Ítélőtábla, valamint a Kúria hitvány bírái együttműködésével. Hatékony jogorvoslat nincs, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény több szakasza ellehetetleníti a tényleges jogorvoslatot, puszta fikcióvá degradálja.

Az Alkotmánybíróság nem védi a tisztességes bírósági eljáráshoz való jogot a megalapozatlan ítéletekkel szemben, mert az alkotmánybírók nem akarnak bizonyítékértékeléssel foglalkozni. Azt hazudják, hogy az a rendes bíróság kizárólagos hatásköre, s ha azt hazudják, akkor úgy is van, hiszen ők elfogadják a saját jogszabály-értelmezésüket, bármily képtelenség. Az Alkotmánybíróságnak valóban korlátozott feladatköre van a bizonyítékértékelést illetően: Amennyiben alaptörvény-ellenesség állapítható meg a panasszal érintett határozat bizonyítékértékelésében, akkor a határozatot hatályon kívül kell helyeznie. Tehát az Alkotmánybíróság bizonyítékértékelése nem lehet kreatív, hanem szigorúan kasszációs jogkörére szorítkozik.

A lúgos orvos ügyben Renner Erika jogi képviselői - Regász Mária, majd Gál András - segítségével félrevezette a hatóságokat. Kónya István, a Kúria hatályon kívül helyező végzést hozó tanácsának elnökeként útmutatást adott a megismételt másodfokú eljárás számára, hogy miként kell elítélni a vádlottat, hitelt adva a sértett minden megalapozatlan következtetésének, miszerint csak hárman ismerték úgy, mint támadója. Csiha Gábor, a vád képviselőjeként ezen útmutatás kijelölte nyomon haladt, s Ujvári Ákos tanácsa bevette. A megismételt másodfokú eljárásban megállapított tényállá megalapozatlan volt a vádlott bűnössége tekintetében, s a Kúria további eljárásai során erre a tényállásra - miszerint  Bene Krisztián lúggal leöntötte a sértettet súlyos sérüléseket okozva - alapozta döntéseit, anélkül, hogy a tényállás megalapozottságát illetően pillanatnyi kétely felvetődött volna a bírókban.

A darnózseli ügyben csak a sértett halála volt megállapítható a maradványok alapján, az idegenkezűség azonban nem. A Győri Ítélőtábla tanácsa azonban minden olyan eshetőséget kizárt, amire nézve nem volt bizonyíték, így szerinte csak a hentes okozhatta felesége halálát. Ez marhaság.

A Kúrián a lúgos orvos ügyben elkövetett hibákat Kónya István, Márki Zoltán, Székely Ákos és további két társuk tussolta el, a darnózseli ügyet pedig a Márki Zoltán elnökletével ítélkező tanács simította el.

Az általam leleplezett Csiha Gábor megrágalmazott, miszerint telefonbeszélgetésünk során életveszélyesen megfenyegettem. A beszélgetést nem rögzítették, a Fővárosi Ítélőtábla Magócsi István elnökletével ítélkező tanácsa mégis jogerősen elítélt. Az Alkotmánybíróság megalapozott alkotmányjogi panaszomat érdemi indokolás nélkül visszautasította. Az Emberi Jogok Európai Bíróságához intézett kérelmem vádirat igazságszolgáltatásunk ellen, függelékében több koncepciós pert leplezek le.

A Kúria és az Ítélőtáblák elnökei bíráik alkalmatlanságát leplezik. Közérdekű bejelentéseimre hülyeségeket válaszolva packáznak velem. Varga Zs. András Bene Krisztián alkotmányjogi panaszának előadó alkotmánybírájaként felelős azért, hogy az Alkotmánybíróság a hatékony jogorvoslatra teljességgel alkalmatlan felülvizsgálatot rendelt el a lúgos orvos ügyben.

Tisztelettel:

Radnóti László

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr6518342771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása