Közéleti és jogi blog

Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Ajánlat barátságos megegyezésre a Magyar Köztársaság igazságszolgáltatásának

Kapja: az Alkotománybíróság, a Kúria, az ítélőtáblák, az OBT, az OBH és az ügyvédi kamarák elnökei, valamint a legfőbb ügyész

2024. január 20. - Radnóti László György

ibolya-tibor-1-hpgy-1000x600.jpgTisztelt Dr. Sulyok Tamás, Dr. Varga Zs. András, Dr. Ribai Csilla Elnök és Dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Asszony / Úr!

Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes ötlete alapján az ügyészség koncepciós pereket folytat. Csiha Gábor Sándor alezredes fellebbviteli főügyészségi osztályvezető katonai ügyész rágalmai alapján a Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság jogerősen elítélt érvénytelen karakterbizonyításra alapozott megalapozatlan ítéletében. Az Alkotmánybíróság töretlen gyakorlatához hűen nem semmisítette meg a megalapozatlan ítéletet, megalapozott alkotmányjogi panaszomat pedig visszautasította. Az Emberi Jogok Európai Bíróságához intézett kérelmem vádirat igazságszolgáltatásunk ellen.

A koncepciós perekben hozott megalapozatlan ítéleteket meg kell semmisíteni.

A barátságos megegyezésnek kártalanításom mellett egyéb feltételei is vannak. A büntetőeljárásról szóló törvény rossz. Például a 615. § valamint a 650. § (2) bekezdés tisztességtelenül és alaptörvény-ellenesen korlátozza a jogorvoslathoz való jogot. Az alaptörvény-sértő jogszabályhelyeke az Alkotmánybíróságnak meg kell semmisítenie. A 650. § (2) bekezdése egészében megsemmisítendő, a 615. § tekintetében a IV/1717-0/2018. számú indítvány 3. bekezdése szerint kell eljárni.

A koncepciós perek értelmi szerzője, Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes és a rágalmazó Csiha Gábor alezredes katonai ügyész alkalmatlan hivatala ellátására, nem maradhat ügyész. Ujvári Ákos, a Fővárosi Ítélőtábla kollégiumvezető bírája és Márki Zoltán alkotmánybíró még a Kúria bírájaként alaposan bizonyították alkalmatlanságukat több koncepciós  perben együttműködve az ügyészséggel. Hivatalvesztésük szintén a barátságos megegyezés feltétele.

A Kúria és a Fővárosi Ítélőtábla elnökének, valamint a legfőbb ügyész leváltását csak azért nem követelem, mert ezek be vannak betonozva, és lehetőséget akarok adni a barátságos megegyezésre. Őket lemondásra szólítom fel. Lemondásuk nem feltétele a barátságos megegyezésnek, de lemondásukkal felbecsülhetetlen szolgálatot tennének Magyarországnak.

Tisztelettel:

Radnóti László

A bejegyzés trackback címe:

https://morgenstern.blog.hu/api/trackback/id/tr9718307311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2024.01.23. 19:22:27

Ennyi az egész poszt? Nem maradt le belőle valami?

Radnóti László György 2024.01.24. 09:31:31

@bankvezér: Az első változat megvan, de ez még túl barátságos.

bankvezér 2024.01.24. 21:47:39

@Radnóti László György: : Gondolom, jót szórakoznak az érintettek ezen a poszton. Már, ha közülük elolvassa valaki.
süti beállítások módosítása